Clas Johansson

Clas-Johansson_160x206

Clas Johansson är idéspruta, projektledare och skribent. Ägare till och VD för Tidningshuset AB.

Hemort: Kungsholmen i Stockholm, men är född i Göteborg och uppväxt i Skellefteå.

Familj: Teaterproducenten Hedda, barnen Felix, John och Tove.

Arbetat med Tidningshuset sedan: Startade bolaget 1987.

Jobbar helst med: Svåra medieprojekt som kräver mycket kunskap, massor av kontakter, okonventionellt tänkande och en uthållighet utöver det vanliga.

Drömjobb: Att få följa med den grönländska före detta tandhygienisten och hårfrisörskan numera jägaren, fångstmannen och hundföraren Johanne Bech på en slädtur tvärs över den grönländska inlandsisen och kunna skriva om det direkt på Tidningshusets resesajt www.tripant.com. Johanne är en tvärhand hög och väger inte mer än en av sina slädhundar, men en av de tuffaste friluftsmänniskor jag stött på och då har jag ändå många att välja på.

Fritidsintressen: Reser en hel del och skriver om det. Samlar på gamla hus och spikar gärna på dem. Åker utför och bryter ibland axeln. Tillbringar minst en timme om dagen i köket för att hela familjen ska få riktigt tillagad middag varje dag. Favoritråvaran är egenproducerat kött, gärna älg eller lamm.

Okända talanger: Kan slipa en exakt 15 graders rakbladsskarp egg på en japansk kockkniv och konversera engelska kungligheter.